Carin Prins, psycholoog

Carin Prins is GZ-psycholoog en cognitief gedragstherapeut. Ze werkt als adviserend en coachend psycholoog voor particulieren en bedrijven.

Stress- en verandermanagement

Carin is gespecialiseerd in stress- en verandermanagement en leiderschap. Zij deelt haar kennis graag en geeft lezingen en workshops. Zo was zij in 2013 Interactive Think Thank Leader tijdens het Global Women In Leadership (WIL) Economic Forum in Dubai. Ook schrijft zij columns en artikelen.

Cognitief gedragstherapeut

Carin studeerde Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Zij was Associate Fellow van het Albert Ellis Institute in New York. Daar deed zij opleidingen tot Cognitief Gedragstherapeut en Supervisor. Zij was verbonden aan het Instituut voor Human Resource Management in Den Haag. Daar is zij opgeleid tot internationaal organisatie-adviseur.

Aanpak van stress

Sinds eind jaren tachtig houdt Carin Prins zich bezig met het ontstaan en de aanpak van stress binnen (familie)bedrijven en internationale organisaties. Ze deed onderzoek bij ING|Postbank naar het effect van specifieke stress-aanpak op ziekteverzuim en welzijn.